icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Dubbelglas vervangen van uw Velux dakraam


Glaspunt monteert in heel Nederland en geeft 15 jaar garantie.

Wilt u het glas van uw VELUX dakraam laten vervangen? Onze monteurs zijn ervaren in het plaatsen van ramen in VELUX dakvensters.Heeft u een kapotte ruit in uw VELUX dakraam of is het glas lek, dan monteren wij Hoog Rendement HR++ veiligheidsbeglazing en krijgt u 15 jaar garantie op het glas inclusief de montage.

Wilt u glas bestellen voor uw VELUX tuimelvenster dan volgt u heel gemakkelijk de volgende 4 stappen:

Snel en gemakkelijk het dubbelglas laten vervangen:

Tip: laat de kapotte ruit in de sponning van het raam of van de deur zitten en laat de scherven gerust liggen. Onze glaszetter ruimt het gebroken glas veilig voor u op!

 

Stap 1: u neemt contact op met Glaspunt
stap 2: Glaspunt komt met de glasbus naar u toe
stap 3: Glaspunt monteert het glas bij u aan huis
Stap 4: Glaspunt regelt de administratie en handelen alles netjes af

 

 

Neem  nog contact met ons op: 
Bel gratis 0800-0003 of plan een afspraak met een glaszetter:

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

Hoe weet ik welk type VELUX dakraam ik heb?

Het is handig als u de informatie van het dakraam aan ons door kunt geven. Hierdoor kunnen we direct de juiste beglazing adviseren en monteren.

Op alle VELUX dakramen zit een typeplaatje met daarop de exacte informatie over het dakvenster. U opent het dakraam, haalt het dakraam iets naar u toe en noteert de codes. Bij oudere dakramen kan het plaatje zich op een andere positie bevinden. Wij willen de volgende informatie graag van u weten:

1  Dakvenster type
2  Maatcodering
3  Uitvoering
4  Productiecode

 

Type velux dakraam herkennen - hoe weet ik welk velux dakraam ik heb

Glas vervangen van uw Velux dakraam op basis van het type.

Als u het type Velux dakraam aan ons doorgeeft weten wij de originele maatvoering van het dubbel glas. Wel zo handig want dan kunnen we in veel gevallen direct het juiste glas meenemen. Hieronder vindt u de meest voorkomende typen VELUX dakramen.

Type t/m 1991 tot 2001 vanaf 2001 van 2001 tot 2012 Nieuwe generatie velux
GGL 1 GGL 102 B 04
GGL-C01
CK01  
GGL 2 GGL 104 C 01 GGL-C04 CK02
GGL 3 GGL 206 C 02 GGL-F07 CK04
GGL 4 GGL 304 C 04 GGL-M04 CK06
GGL 5 GGL 306 C 06 GGL-M06 FK04
GGL 6 GGL 308 F 04 GGL-M08 FK06
GGL 7 GGL 312 F 06 GGL-P25 FK08
GGL 74 GGL 410 F 08 GGL-P04 MK04
GGL 8 GGL 606 M 04 GGL-P10 MK06
GGL 9 GGL 804 M 06 GGL-S01 MK08
GGL 11 GGL 806 M 08 GGL-S06 MK10
  GGL 808 M 12 GGL-S08 MK12
    M 27 GGL-U04 PK25
    S 01 GGL-U06 PK04
    S 06 GGL-U08 PK06
    P 04   PK08
    P 08   PK10
    P 06   SK01
    P 10   SK06
    P 25   SK08
    S 06   SK10
    S 08   UK04
    U 04   UK06
    U 06   UK08
    U 08   UK10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verschillende VELUX dakramen hebben een aanvullende code, waar staat die code voor?

Hieronder vindt u de meest voorkomende typen VELUX dakramen met daarbij de nieuwe codes.

 

Aanvullende code:  
--00 Standaard isolatieglas (per april 2001 standaard HR++ en 33/2 letselveilig)
--34 HR++ gehard glas (hagelbestendig) buitenzijde / figuurglas binnen
--59 HR++ gehard glas (hagelbestendig) buitenzijde /  33/2 (letselveilig) binnen
--60 HR++ gelaagd 44/4 (zwaar inbraak vertragend) binnenzijde / float 4 buiten
--73 HR++ gelaagd Silence 3/2/3 (geluidsreducerend) binnen / float 4 buiten
--76 HR+ 33/2 (letselveilig) binnen / float 4 buiten

Wat is dubbelglas?

Dubbelglas  bestaat uit twee glasbladen, bij Triple glas drie, met daartussen een spouw.  Tegenwoordig wordt in plaats van standaard dubbelglas, vaak glas gebruikt met een extra hoog rendement. Dit hoog rendement dubbelglas wordt gemaakt door 1 of 2 glasbladen van een coating te voorzien en de spouw te vullen met edelgas. 

De coating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De metaalcoating is vrijwel onzichtbaar, kijkt u maar naar alle nieuwbouwwoningen waar vanaf 1996 al HR(++) glas is toegepast.

De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt door de gasvulling geminimaliseerd. De edelgassen argon en krypton die worden gebruikt voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ dubbel glas, zijn niet schadelijk voor mens en milieu.

Welk type dubbelglas kies ik?

Voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen geldt de minimale eis dat er HR++ beglazing toegepast dient te worden. De HR++ duidt op de mate van isolatie waarmee het warmteverlies door de het glas heen beperkt wordt. Deze zogenaamde thermische-isolatie-prestatie wordt uitgedrukt in U-waarde (in W/m2.K). Hoe lager deze waarde hoe beter de warmte-isolatie. HR++ beglazing heeft een U-waarde lager dan 1.2 W/m2.K. We laten alle soorten de revue passeren en helpen u een keuze te maken:

Standaard dubbelglas. U-waarde 2,8 (t.o.v. enkelglas 5,6). Dit glas wordt vaak thermopane (merknaam) genoemd. Dit dubbelglas werd als eerste gemaakt. Tegenwoordig vaak inpandig toegepast in woningen en bedrijven vanwege geluidswerende eigenschappen waar warmteverlies geen issue is. Tevens veel gebruikt in de glasschade reparatiemarkt, want als hoog rendement glas naast gewoon dubbel glas wordt toegepast in dezelfde gevel kan kleurverschil optreden.

HR dubbelglas. U-waarde 1,9 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van standaard dubbel glas. Hier werd als eerste een metaalcoating aan de binnenzijde (spouwzijde) van het glas toegepast. Wordt alleen nog toegepast bij glasschade herstel.

HR+ glas. U-waarde 1,6 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van HR dubbelglas. Hier werd naast voornoemde coating ook een gasvulling i.p.v. een droge luchtvulling toegepast. HR+ glas wordt alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt.

HR++ glas (tip)U-waarde 1,2 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van HR+ isolatieglas. Hier wordt een verbeterde coating toegepast met een argon gasvulling. Dit is momenteel het meest toegepaste dubbel glas.

HR+++ glas (drievoudig hoog-rendementglas / Triple dubbelglas). U-waarde 0,9 (t.o.v. enkelglas 5,6). Dubbel glas bestaande uit drie glasbladen met twee spouwen. De twee buitenste ruiten zijn aan de binnenzijde voorzien van de verbeterde Hoog Rendement coating en de spouwen zijn gevuld met edelgas. Kan vanwege de totale dikte van het glaspakket  in veel gevallen alleen toegepast worden in nieuwe kozijnen.

Hoe weet ik welk type dubbel glas ik heb?
Als u glasschade heeft en dubbelglas wilt vervangen dan kunt u het beste een specialist inschakelen:

  • U belt ons of vult het contactformulier in.
  • We plannen op korte termijn een afspraak bij u op locatie
  • Onze glaszetter komt langs, bekijkt de situatie en bepaalt de maatvoering.
  • U krijgt kosteloos en vrijblijvend een advies op maat.

Onze glaszetters hebben de expertise en vakkennis om het juiste dubbelglas te kunnen adviseren voor uw situatie. De glaszetter kan exact bepalen welk type glas er reeds is geplaatst en bij welke fabrikant dit geproduceerd is. Zodoende beperkt u de kans op kleurverschil t.o.v. andere beglazing in uw gevel. HR++ dubbelglas bijvoorbeeld heeft een gering kleurverschil t.o.v. standaard dubbelglas, als u het naast elkaar in dezelfde gevel plaatst, ziet u kleurverschil. Verder is het van belang dat de coating aan de juiste zijde van de gevel geplaatst wordt. De reflecterende HR-coating plaatsen we zo dicht mogelijk aan de binnenzijde van het huis, want hoe eerder de straling van binnen gereflecteerd wordt hoe beter. Een zonwerende coating plaatsen we om die reden zoveel mogelijk aan de buitenzijde.

Controle positie van de coating.
Wilt u controleren waar de coating op het dubbelglas zit? Neem een aansteker en steek de vlam aan op ongeveer 5 centimeter van de ruit. U ziet nu in de weerspiegeling van de ruit 4 vlammetjes. De tweede of derde vlam heeft een iets afwijkende kleur. Is de kleur van binnenuit gezien van het tweede vlammetje anders dan de rest dan zit de coating op die positie (pos. 3) In de afstandhouder (spouw) tussen de glasbladen staat bij HR, HR+ of HR++ dubbelglas een gedrukte tekst met  verschillende codes. Staat er niets in dan gaat het om standaard dubbelglas of HR glas van voor 1996.

-->