De isolerende werking van isolatieglas
Iedereen weet tegenwoordig dat vensterglas meer is dan alleen bescherming tegen weer en wind. Inmiddels is de werking van dubbel glas voor isolatie van woningen en andere panden gemeengoed geworden. Huizen en panden met enkel glas worden in Nederland niet meer gebouwd. Ook de overheid stimuleert middels belastingmaatregelen het gebruik van dubbel glas. Wat veel mensen echter niet weten is dat het assortiment dubbel glas en de toepassing ervan de laatste jaren sterk is uitgebreid.
Hoogrendement dubbelglas
Al bijna twintig jaar wordt in de nieuwbouw, in plaats van het bekende standaard dubbelglas, vaak glas gebruikt met een extra hoog rendement. Dit hoog rendement dubbelglas wordt gemaakt door 1 of 2 glasbladen van een coating te voorzien en de spouw te vullen met edelgas. Deze coating zorgt ervoor dat uw huis in de winter de warmte binnenhoudt en u toch profiteert van de warmte van de zon. Maar in de zomer houdt die coating juist de warmtestraling van de zon tegen.
Gasvulling in spouw voorkomt warmteverlies en koudebrug
De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit. Dit is bij een droge luchtvulling wel het geval. De gasvulling in de spouw voorkomt dus warmteverlies en koudebrug. De warmte blijft binnen en kou blijft buiten of andersom, al naar gelang het seizoen.
Laat u adviseren door de specialisten van Glaspunt
En dit is maar één voorbeeld van de vele mogelijkheden dat dubbelglas tegenwoordig biedt. De specialisten van Glaspunt weten uiteraard precies welk soort dubbelglas het meest geschikt is voor uw situatie. Het loont zeker om Glaspunt om advies te vragen, want de isolerende werking van dubbelglas levert u altijd een flinke besparing van uw energieverbruik op.