icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Slakken eten beglazingskit, onze tips!


Ziet uw beglazingskit er telkens snel versleten uit en biedt overschildering slechts een tijdelijke oplossing? Dan is de kans groot dat het probleem niet bij de kit of verf ligt, maar bij ongedierte. Met name slakken tasten de beglazingskit aan.

Waarom eten slakken beglazingskit?

Het klinkt misschien vreemd, maar slakken eten inderdaad beglazingskit. Onderzoek heeft aangetoond dat vooral huisjesslakken graag van beglazingskit eten. Vermoedelijk komt dit doordat de kit stoffen bevat die de opbouw van hun slakkenhuis bevorderen. Daarnaast worden de slakken aangetrokken door de alcoholachtige geur die vrijkomt tijdens het uithardingsproces van de kit.

Een andere factor die slakken aantrekt, is de mogelijke algengroei op en rondom de glaskit en kozijnen. Deze algen vormen een feestmaal voor slakken en ander ongedierte. Zorg er dus voor dat u de kozijnen en ramen goed onderhoudt, want verwaarlozing kan slakken naar de beglazingskit lokken.

Beglazingskit moet elastisch blijven om bewegingen op te vangen, zoals krimpen en uitzetten door temperatuurverschillen. De zachte en flexibele structuur van de kit maakt het voor slakken een makkelijke prooi.

Hoe kunt u uw beglazingskit het beste beschermen?

Om schade te beperken en de beglazingskit te beschermen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen:

  1. Overschilderen van de kit
    Wilt u de beglazingskit niet direct vervangen? Dan kan overschilderen in sommige gevallen helpen om slakken en andere dieren af te schrikken. Echter, het effect van overschilderen kan variëren. In sommige gevallen blijkt de verf juist een extra aantrekking te vormen en zien de slakken dit als lekker voorgerechtje.
  2. Regelmatig onderhoud van kozijnen en beglazing
    Algen vormen een voedingsbron voor slakken. Zorg ervoor dat u uw kozijnen en ramen regelmatig schoonmaakt om algenvorming te voorkomen. Vermijd ook het plaatsen van beplanting dicht bij uw ramen en kozijnen, aangezien planten vaak vocht vasthouden en schaduw bieden, wat de groei van algen bevordert.
  3. Gebruik van diervriendelijke slakkenbestrijding
    Het bestrijden van slakken is niet eenvoudig, maar er zijn diervriendelijke mogelijkheden om ze op afstand te houden. Denk aan het plaatsen van koperen strips rondom de kozijnen, ook wel slakkenstrips. Wanneer de slak de strip aanraakt, wordt er een klein schokje afgegeven. De slak schrikt hiervan en draait zich snel om.

Beglazingskit geliefd door andere ongedierte

Naast slakken zijn ook andere dieren gek op beglazingskit. Vogels pikken regelmatig wat algen van beglazingskit om nestjes te bouwen. Ook knaagdieren kunnen de beglazingskit beschadigen door eraan te knagen. Deze diertjes doen dit meestal uit voedselnood.

Glaspunt helpt u graag op weg met deskundig advies. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

-->